Volgende Overzicht Vorige

Update & re-design

Voor Articor her-ontwikkelde eyetractive een website in een nieuwere versie van Magento. Met deze update naar een actuele versie van Magento is articor.nl weer optimaal qua beveiliging, performance en features.

Samen met de update gaf eyetractive een verfrissing aan de huisstijl en het uiterlijk van de website. Informatieve pagina's werden onder de loep genomen, de website werd voorzien van responsiveness voor smartphones en tablets, en de website werd technisch binnenstebuiten gekeerd.

Klant

Articor B.V.

www.articor.nl

Diensten

Ontwerp website

Ontwikkeling website in Magento

Grafisch ontwerp

Periode

2014 - heden

Sterke merken

Met een aantal sterke merken zoals Disney en Marvel laat Articor de Nederlandse consument kennis maken met de Amerikaanse afwerking van taarten.

Assortiment

Het 2.000+ producten grote assortiment is voornamelijk gericht op bedrijven. Articor is immers een trendsettende groothandel op het gebied van taartdecoratie. De producten in de shop zijn veelal ook in kleine aantallen verkrijgbaar, waardoor ook door consumenten gewinkeld wordt. Voor hen worden de sterke merken gebruikt als eyecatchers.

Performance

Met enkele honderden bezoekers per dag die bestellingen samenstellen uit het grote assortiment was performance een kritiek verbeterpunt voor de verouderde site. Page-load times waren hoog, onprettig voor zowel de bezoekers als de beheerders die dagelijks in de back-office werken.

De nieuwe Magento installatie is door eyetractive opgeschoond en voorzien van diverse tweaks. Op de meeste plekken wordt caching toegepast zodat pagina's snel laden.

Vervolgens verzorgt eyetractive een dedicated virtual server waarvan de configuratie volledig toegespitst is op het hosten van een Magento omgeving.

Responsive

De nieuwe webshop past zijn grootte en pagina-opbouw aan op basis van het soort apparaat waarmee de shop bezocht wordt. Op deze manier kunnen gebruikers bijvoorbeeld snel de status van hun bestelling controleren via hun mobiele telefoon.

Nieuwsbrief

Articor verstuurt mooie e-mail nieuwsbrieven met MailChimp waarmee ze hun 1.000+ afnemers op de hoogte houden van verandering in het assortiment.

Koppeling
Eyetractive maakte een koppeling tussen Magento en MailChimp. Gebruikers kunnen zich in- of uitschrijven onder het Mijn account gedeelte in de webshop en kunnen zich eenvoudig 'opt-in' aanmelden bij het plaatsen van een bestelling.

Template
Met een vooraf ontworpen template kunnen nieuwsbrieven snel en efficiënt opgemaakt worden in de juiste stijl.